El jutge José de la Mata ha requerit a la Fiscalia que ampliï les raons per les quals considera que ha de citar a declarar dotze excàr-recs de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) com a investigats en un suposat blanqueig de capitals en el cas del 3% , sobre un suposat finançament irregular d'aquest partit.

La Fiscalia Anticorrupció ha presentat un escrit al Jutjat Central d'Instrucció número 5 en el qual demana al magistrat que citi com a investigats dotze integrants de CDC que van ostentar diversos càrrecs públics per suposat delicte de blanqueig de capitals. Entre aquests figura l'exalcalde de Sallent Jordi Moltó

En aquesta causa el jutge de l'Audiència Nacional investiga si CDC es va finançar irregularment a través de «societats pantalla» de les seves fundacions que rebien presumptament «donacions» d'empresaris als quals se'ls acabava adjudicant obra pública a administracions governades pel partit. En concret la Fiscalia ha sol·licitat que siguin citats com a investigats els exconsellers de la Generalitat de Catalunya Jordi Jané, Pere Macias, Felip Puig i Irene Rigau. Així mateix, l'exdirector general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat Carles Flamerich, l'eurodiputat Marc Guerrero, els exdiputats Gloria Renom i Xabier Crespo, l'exsenadora Montserrat Candini, els exparlamentaris autonòmics catalans Víctor Vila i Jordi Moltó i l'exregidor de Barcelona Eduard Freixedes, entre d'altres.

Fonts jurídiques han informat que amb caràcter previ a resoldre sobre la pretensió del Ministeri Públic el jutge ha acordat requerir al fiscal que ampliï les raons per les quals considera que les persones que relaciona en el seu escrit podrien estar implicades en un delicte de blanqueig de capitals.