El titular del jutjat d'instrucció 5 de l'Audiència Nacional, José de la Mata, demana a la fiscalia anticorrupció que "ampliï les raons per les quals considera" que els exconsellers de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i els vuit exalts càrrecs del partit "podrien estar implicats en un delicte de blanqueig de capitals", entre ells l'exalcalde de Sallent Jordi Moltó.

El magistrat requereix aquesta ampliació de la informació facilitada en l'escrit del ministeri públic abans de resoldre la pretensió de la fiscalia anticorrupció de citar-los a declarar com a investigats. Concretament, De la Mata demana que concreti perquè creu "que es tracta d'algun tipus d'actuació a través de la qual el partit ingressa i justifica fons d'origen desconegut a l'empara de donacions relacionades per particulars".

Segons s'ha fet públic aquest dilluns, a part de Moltó, la fiscalia anticorrupció investiga Felip Puig, exconseller de Política Territori i d'Interior, Pere Macías, exconseller de política Territorial i Medi Ambient, Jordi Jané, exdiputat al Congrés i exconseller d'Interior, i Irene Rigau, exconsellera de Benestar Social i Ensenyament, així com set exalts càrrecs de CDC.

El ministeri públic sosté que van fer donacions al partit que podrien amagar ''algun tipus d'actuació a través de la qual, el partit ingressa, i justifica, fons d'origen desconegut''. Els dotze polítics van fer, segons un informe de la Guàrdia Civil, donacions de 3.000 euros en una o més ocasions i, segons l'escrit d'Anticorrupció, en total es podrien arribar als 106.000 euros.