L'exèrcit de Síria va prendre ahir diversos barris de la ciutat de Maaret al-Numan, situada a la província d'Idlib (nord-oest), després de dies d'ofensiva i d'encerclar la localitat. Segons les informacions recollides per l'agència estatal siriana de notícies, SANA, els militars van prendre «la majoria dels barris» i van fer-hi operacions per localitzar rebels i gihadistes.

L'Observatori Sirià pels Drets Humans, amb seu a Londres i informants al país àrab, havia assenyalat hores abans que els soldats sirians havien pres la propera localitat de Kafruma. Alhora, va assenyalar que els avenços van arribar després de diversos atacs acompanyats per desenes de bombardejos i atacs amb artilleria per intentar tancar el setge contra Maaret al Numan, una de les ciutats més importants en mans dels rebels.

La província d'Idlib i zones de les d'Alep i Hama són en mans de diversos grups armats, el més important dels quals és el grup gihadista Hayat Tahrir al Sham (HTS). El Govern de Síria ha defensat que l'ofensiva és part de la seva lluita contra el terrorisme al país. Aquests avanços han tingut lloc el mateix dia en què l'enviat especial de l'ONU per a Síria, Geir Pedersen, va arribar a la capital, Damasc, per reunir-se amb alts càrrecs de Govern d'al Assad.

El diari progovernamental Al Watan va assenyalar que Pedersen abordarà durant les seves trobades els treballs del comitè constitucional, que va començar a funcionar l'octubre del 2019.