Diverses companyies aèries han anunciat la decisió de suspendre o reduir els seus vols cap a la Xina com a mesura de precaució davant el coronavirus de Wuhan, que ha causat ja 132 morts i gairebé 6.000 infectats.

Aquest és el llistat de companyies que, segons recull El Periodico, han pres algun tipus de mesura a data d'avui.

COMPANYIES QUE HAN SUSPÈS O ESTUDIEN SUSPENDRE ELS SEUS VOLS

British Airways

La companyia britànica ha anunciat la suspensió immediata de tots els seus vols cap a la Xina continental. Una decisió que atén la consigna emesa pel Regne Unit d'evitar desplaçar-se a al país asiàtic. British Airways és la primera companyia europea que pren aquesta decisió.

Lion Air

L'aerolínia indonèsia, que té la major flota al sud-est asiàtic, va suspendre els seus vols a la Xina a partir de l'1 de febrer. Un milió de turistes xinesos es desplacen anualment a Indonèsia.

Iberia

La companyia espanyola està estudiant suspendre els tres vols setmanals Madrid-Shanghai. La companyia està flexibilitzant el canvi de bitllets i està tornant els diners als que volen anul·lar el viatge.

Finnair

L'aerolínia finlandesa va suspendre ELS VOLS a Nanjing i a Pekin fins a finals de març.

Air Seoul

La companyia sud-coreana ha anunciat la suspensió de tots els seus vols a la Xina.

Ural Airlines

La companyia aèria russa Ural Airlines, que viatja a Munic, París i Roma, també ha anunciat aquest dimecres la suspensió de tots els seus vols cap a Europa a causa de la propagació de el nou coronavirus que s'expandeix per la Xina. Els vols es reprendran després de la normalització de la situació epidemiològica.

COMPANYIES QUE REDUEIXEN ELS SEUS VOLS

United Airlines

La companyia nord-americana ha anunciat que suspèn "alguns vols" a Pequín, Xangai i Hong Kong entre l'1 i el 8 de febrer. Les autoritats nord-americanes han aconsellat als seus ciutadans no viatjar a la Xina en aquest moment.

Cathay Pacific

La companyia el principal hub està instal·lat a l'aeroport intentacional de Hong Kong ha indicat que "reduirÀ progressivament", almenys a la meitat, els seus vols cap a i des de la Xina continental. La mesura començarà a aplicar-se aquest dijous i durarà fins al març.

COMPANYIES QUE PRENEN ALTRES MESURES

Air France

La companyia francesa tornarÀ els diners a aquells viatgers que renunciïn a viatjar. De moment, però, la companyia no ha anul·lat els seus vols a la Xina, tot i que ha deixat de volar a la ciutat de Wuhan.

Lufthansa

L'aerolínia alemanya no ha anul·lat cap dels seus vols a la Xina i assegura "haver aplicat mesures" per prevenir els contagis del coronavirus. S'han distribuït mascaretes a el personal de cabina i de terra.