El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va evitar ahir a la tarda replicar els retrets llançats pel president català, Quim Torra, a ERC, per justificar l'avançament electoral, i ha reivindicat l'acord de pressupostos assolit entre el Govern i els comuns.

Aragonès va comparèixer davant la Comissió d'Economia del Parlament per presentar els comptes per al 2020, els primers des del 2017, després que el president de la Generalitat, Quim Torra, anunciés al migdia que convocarà eleccions a Catalunya quan el Parlament hagi tramitat els comptes.

El vicepresident de la Generalitat va evitar referir-se durant pràcticament tota la seva intervenció a l'anunci de Torra i a les crítiques de el president d'ERC, i va limitar-se a subratllar la necessitat de tirar endavant el pressupost d'enguany, el debat final del qual s'ha fixat per al 18 de març, que s'ajornarà al voltant d'un mes més en cas que algun grup sol·liciti un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries.

Només al final de la seva intervenció inicial, Aragonès va assegurar que Torra té la «competència» de convocar els comicis, va destacar que el pressupost «ja no és d'un Govern, sinó de país», i va comentar que el Govern «que desplegarà aquest pressupost serà el que sorgeixi» de les eleccions.

Amb tot, Aragonès va exhibir l'acord assolit amb els comuns en comentar que els partits del Govern i els comuns han estat capaços de deixar de banda els seus interessos per pactar uns «pressupostos de país», i va estendre la mà també al PSC i a la CUP per fer seu també aquest acord.