Quim Torra ha anunciat aquest dimecres que convocarà eleccions anticipades a Catalunya un cop aprovats els pressupostos de la Generalitat. Quan seran aquestes eleccions? En aquest article recollim els propers passos i el temps que requereix cada un.

Des que entren els pressupostos al Parlament -aquest dimecres a la tarda- fins que s'aproven al ple podrien passar dos mesos. Però si els grups parlamentaris porten els comptes al Consell de Garanties Estatutàries el termini s'allargaria un mes més. Així, el camí dels pressupostos es pot endarrerir fins a dos o tres mesos.

A partir de la seva aprovació, Torra ha afirmat que convocaria les eleccions. El calendari marca 54 dies entre que el president dissol la cambra i la cita amb les urnes.

D'aquesta manera, el termini més breu comportaria que les eleccions al Parlament se celebrin a meitat de març -si se celebra algun ple extraordinari o Mesa extraordinària per avançar el calendari. En canvi, si s'esgoten tots els terminis i possibilitats, els comicis arribarien a finals de juny.