Una veïna de la dona assassinada ahir a Sant Joan Despí (Baix Llobregat), presumptament a mans de la seva parella, havia trucat mesos enrere a la Policia Local advertint que sentia crits i plors que sortien de l'habitatge.

L'Ajuntament de la localitat va explicar a Efe que el mes d'agost del 2019 la Policia Local va rebre una trucada alertant que s'estava produint una discussió al domicili de la víctima, però els agents que s'hi van desplaçar no van sentir res en arribar i ningú els va obrir la porta de l'habitatge.

La veïna que va fer aquesta trucada va assegurar ahir als mitjans que les discussions entre la parella, que compartien habitatge des de fa uns quatre anys, eren «pràcticament diàries» i que la dona assassinada tenia una filla adolescent a la qual també sentia plorar durant les baralles.

Discussions enceses

Ahir a les 3 de la matinada, els Mossos d'Esquadra van trobar a l'interior de l'habitatge el cadàver de la dona i poc després van detenir la seva parella, un home espanyol de 45 anys, quan intentava fugir agafant un vol des de l'aeroport del Prat.

«Una nit, fa uns mesos, les discussions eren molt enceses, se sentia soroll de mobles, d'empè-nyer mobles, clavar cops de peu. Com que era tard, de matinada, vaig trucar a la policia», va assegurar la veïna, que va parlar amb la Policia Local quan va arribar, però va explicar que no sabia què havia passat quan els agents van anar al domicili de la víctima.