El president del grup de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carles Carrizosa, va acusar ahir el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, de rebutjar la unitat constitucionalista per «càlculs electorals» o per preferir acostar-se a l'independentisme.

En la seva visita a la Fira de la Candelera de Molins de Rei, Car-rizosa va donar suport a la idea llançada divendres a la portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, que proposarà a la direcció del seu partit que a Galícia, el País Basc i Catalunya busqui aliances amb les formacions constitucionalistes, sense incloure Vox.

El líder del PSC, Miquel Iceta, va rebutjar amb rotunditat una coalició amb el PP i Cs divendres a la nit, i es va postular com l'únic candidat que pot guanyar l'independentisme en les pròximes eleccions.

Carrizosa va denunciar tant els recels de Núñez Feijóo com el rebuig explicitat públicament per Iceta: «Lamento que, uns per càlculs electorals i els altres perquè prefereixin acostar-se més a l'independentisme», hagin refredat la perspectiva d'una aliança constitucionalista a Galícia i Catalu-nya.

Segons Carrizosa, aquest «pacte transversal entre forces constitucionalistes» a Galícia, el País Basc i Catalunya seria una fórmula electoral excepcional «a tres llocs en els quals el nacionalisme i el populisme són un perill per a la convivència».

Mentre Carrizosa atenia els mitjans, un home es va acostar per insultar-lo, amb crits com «fastigós» o «ves-te'n d'aquí», al qual el líder de Cs al Parlament va contestar denunciant que «alguns intolerants no saben respectar les opinions alienes».