Una parella de manresans és al creuer Costa Smeralda que dijous, durant hores, va quedar bloquejat al port de Civitavecchia, a prop de Roma, per un fals cas de coronavirus. Les autoritats van immobilitzar el vaixell procedent d'Espanya després que una passatgera d'origen xinès presentés símptomes compatibles amb la malaltia.

La dona, de 54 anys i originària de Macau, regió autònoma de la costa sud de la Xina, presentava febre i problemes respiratoris. Finalment, les autoritats sanitàries d'Itàlia han diagnosticat grip comuna a la passatgera.

La manresana Laura Vila i la seva parella viatgen en aquest creuer, que havia fet parades a Marsella, Barcelona i Palma de Mallorca abans de tornar a Itàlia. Durant totes les hores que va durar el bloqueig, dijous, no van poder baixar del vaixell, segons explicava ahir a Regió7. «No ens han donat gaire informació, diuen que és un protocol sanitari», explicava Vila. Dijous a la tarda, el creuer va quedar bloquejat a Civitavecchia i ni els passatgers podien desembarcar ni la gent que havia d'embarcar en aquest port va poder fer-ho.

Segons Costa Cruceros, el Costa Smeralda havia de reprendre ahir a les 6 de la tarda el seu itinerari en direcció cap a a Savona.

«La situació en el vaixell, atracat a Civitavecchia, ha estat sota control en tot moment i la tripulació ha estat treballant per assistir de la millor manera possible als seus hostes, incloent aquells que viatjaven a la Terminal», va assegurar la naviliera.

La companyia va detallar que, gràcies als protocols que s'apliquen a bord de la flota, l'equip mèdic del vaixell va identificar «ràpidament» un cas sospitós de febre en una dona de 54 anys, només unes hores abans de l'arribada del vaixell a Civitavecchia. Tan aviat com es va detectar el cas, es van activar els procediments de prevenció necessaris i es va avisar les autoritats pertinents perquè es duguessin a terme tots els controls necessaris.

«Si bé som conscients dels inconvenients causats, els procediments vigents i la nostra cooperació amb les autoritats sanitàries van ser efectius en el maneig d'aquesta situació», va remarcar la companyia.