Almenys 20 persones han mort i 16 han resultat ferides a Tanzània durant una estampida humana provocada pel conegut predicador i autoproclamat "profeta" Boniface Mwamposa en instar els seus fidels al fet que s'amunteguessin a terra, on havia abocat oli d'unció.

La Policia ha ordenat a Mwamposa, ministre del moviment evangèlic "Alça't i brilla, Tanzània" que s'entregui a les autoritats.

L'incident va tenir lloc dissabte a la nit durant una de les habituals cerimònies de Mwamposa a la ciutat de Moshi (a la regió del Kilimanjaro). En un moment donat, Mwamposa va vessar l'oli a terra i va instar els seus fidels al fet que s'acostessin a tocar-lo, cosa que va provocar una muntanya humana.

El comandant de la Policia regional, Salum Hamdumi, ha constatat que entre els morts hi ha quatre nens i dos dels ferits es troben en estat crític, segons declaracions recollides pel portal d'informació local 'Nwananchi'.

El president de Tanzània, John Magufuli, ha expressat les seves condolences pels morts tant d'aquest succés com de les inundacions que estan afectant la regió de Lindi, al sud-est del país, i que han causat una altra vintena de morts.