L'economista i exconseller de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, l'advocada Magda Oranich, l'economista i exconseller d'Economia amb el tripartit Antoni Castells, l'exdiputada socialista al Congrés Esperança Esteve i l'exlíder dels comuns Xavier Domènech firmen un manifest conjunt al diari El País en què demanen «diàleg, llibertat i l'amnistia» dels presos independentistes.

Els autors del text apunten l'amnistia com la sortida que decreti «el final de la judicialització embolicada i iniciï realment una nova etapa política». «No hi podrà haver negociació sobre el conflicte polític mentre hi hagi persones a la presó o fora d'Espanya per raons polítiques», van assegurar.

El manifest comença reproduint les paraules del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en el seu discurs d'investidura del 4 de gener en què apel·lava al diàleg, paciència, constància, reconeixement de l'altre i de les seves raons, generositat i empatia.

«Un credo que ha de ser mutu per iniciar tot camí de la resolució del conflicte», continua el text, en què van remarcar: «El diàleg és el camí». Per poder tornar al moment anterior a l'inici del «conflicte obert», els signants consideren que «es necessita llibertat».