L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha confirmat aquest diumenge a les Filipines la primera mort a causa del nou coronavirus fora de la Xina, que al país asiàtic ha causat la mort de 304 persones i n'hi ha 14.380 d'afectades.

Es tracta d'un home xinès de 44 anys d'edat que ha mort aquest dissabte després d'estar en aïllament des del passat 25 de gener, segons ha informat el ministre de Sanitat de les Filipines, Francisco Duque, i l'organització a través del seu compte de Twitter.

L'home era company del primer cas conegut del nou coronavirus a les Filipines, una dona xinesa de 38 anys. Duque ha explicat que en aquest temps l'home ha desenvolupat una pneumònia "severa".

"En els darrers dies, el pacient estava estable i mostrava símptomes de millora, no obstant això, la seva situació va empitjorar en les darreres 24 hores, cosa que va causar la seva mort", ha afegit el ministre, en declaracions recollides per DPA.

El mort es trobava a l'hospital de San Lázaro. Des del mateix hospital i des del Ministeri de Sanitat han assegurat que es mantenen les mesures de control i prevenció.

La parella, tots dos de Wuhan, ciutat xinesa on se situa l'epicentre del brot, va arribar a les Filipines des de Hong Kong el passat 21 de gener i fins ara eren els únics confirmats amb aquest virus al país.