Tres persones van resultar ferides -una d'elles greu- en un «incident de caràcter terrorista» ocor-regut al barri de Streatham, al sud de Londres, en què el suposat agressor va ser abatut per agents armats, segons va explicar la Policia Metropolitana (MET). Diversos testimonis van assegurar que cap a les dues del migdia hora local van veure un home armat amb un matxet i amb diverses bombones platejades col·locades al pit fugint de diversos agents, que van acabar disparant contra ell i causant-li la mort.

L'Scotland Yard va acordonar l'àrea i va demanar als ciutadans que evitessin aquesta zona de la capital mentre s'investigaven les circumstàncies del que havia succeït.

El cos policial va assegurar que hi havia tres persones ferides, encara que no van revelar-ne la gravetat. En un altre tuit, els agents van instar els ciutadans a «fer servir el sentit comú» en demanar-los que evitessin divulgar imatges i vídeos sobre el que havia passat a Streatham, «incloent imatges d'agents que s'hi han vist involucrats».

Tot i això, diversos vídeos de l'incident van ser publicats a Twitter. En un d'ells es veia un home estirat a terra en un carrer ple botigues i almenys dos policies armats apuntant les armes des de darrere d'un cotxe sense distintius amb els llums blaus parpellejant.

Després de conèixer el succés, el primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, va agrair en un missatge penjat a Twitter la resposta dels serveis d'emergència i va afirmar que els seus «pensaments» estaven amb els ferits i els seus familiars.

«Busquen dividir-nos»

També l'alcalde de Londres, el laborista Sadiq Khan, va assenyalar en un comunicat que «els terroristes busquen dividir-nos i destruir la nostra forma de vida» i va afegir que «aquí, a Londres, mai els permetrem sortir-se amb la seva». «Estic en estret contacte amb la policia i els representants locals i vull agrair als agents, serveis de seguretat i d'emergència la seva ràpida i valenta resposta. Realment, ells són el millor de tots nosaltres», va emfatitzar.

Un estudiant de 19 anys d'aquest barri va assegurar haver presenciat un tiroteig al carrer comercial de Streatham, davant d'una farmàcia. «Estava creuant el carrer quan vaig veure un home amb un matxet i bombones platejades al pit que era perseguit pel que entenc que eren agents encoberts, perquè anaven vestits de paisà. Llavors van disparar contra l'home. Crec que vaig sentir tres trets però no n'estic segur», va assenyalar el testimoni, que no va voler donar el seu nom. Un cop va arribar a una biblioteca de la zona, el jove va assegurar que va veure «moltíssimes ambulàncies i agents armats arribar al lloc» dels fets.

«Moltes ambulàncies»

Un altre de les testimonis d'allò succeït, Alahan Murphy, va assenyalar que va veure «helicòpters aterrant i moltes ambulàncies» al lloc dels fets, una zona molt concorreguda habitualment. «No vaig veure el que va passar, però just després hi havia moltíssims agents de policia armats i nou o deu ambulàncies. La policia demanava a la gent que s'apartés», va relatar.

Karker Tahir, un home que treballa a prop del lloc dels fets, va explicar que l'assaltant va rebre almenys tres trets. La policia va demanar a la gent que es trobava a la zona que marxés perquè l'home portava una bomba a la bossa, va explicar Tahir.

Precedent fa dos mesos

Fa només dos mesos, un altre terrorista, Usman Khan, va assassinar dues persones a ganivetades al Pont de Londres i va instal·lar en el seu cos un dispositiu de detonació fals, fet que va provocar el pànic en una de les àrees més concorregudes de la capital i també que els ciutadans, un cop més, es quedessin amb el cor encongit pel pànic. La ràpida reacció dels agents i dels ciutadans va impedir que es produís una massacre en aquell moment.