La Comissió Nacional de Salut de la Xina ha informat aquest dilluns que les víctimes mortals pel coronavirus han augmentat a 361, 57 de les quals han perdut la vida en les últimes 24 hores.

Relacionades

D'acord amb les autoritats sanitàries xineses, els casos de persones infectades han augmentat de 2.829 a 17.205.

El coronavirus va esclatar per primera vegada a la ciutat xinesa de Wuhan, a la província de Hubei, on s'han registrat 350 morts. La resta de víctimes ha perdut la vida a altres parts de la Xina, excepte una, que ha mort a les Filipines.

Després que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) declarés el brot de coronavirus com una emergència sanitària internacional, països com Nova Zelanda, Austràlia, Iran, Rússia, Pakistan o Bangladesh han prohibit l'entrada a persones procedents de la Xina.

Els signes comuns d'infecció inclouen símptomes respiratoris, febre, tos i dificultats per respirar. En els casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, síndrome respiratòria aguda greu, insuficiència renal i, fins i tot, la mort.

El 2003, més de 600 persones van morir arreu del món (349 a la Xina) a causa del SARS o síndrome respiratòria aguda greu, que va afectar 5.327 persones en nou mesos.