Les autoritats xineses van ordenar ahir el tancament de carreteres i restricció de moviments a la ciutat de Wenzhou, primera localitat controlada que es troba fora de la província de Hubei, epicentre del brot. Alhora, es va recomanar als nou milions de residents de la zona que es quedin a casa i només surtin per casos d'urgència mèdica. Ahir també es va confirmar la primera mort fora de ter-ritori xinès, un home de nacionalitat xinesa que patia una pneumònia prèvia i que va morir a les Filipines.

L'home malalt pel nou coronavirus tenia 44 anys i va ingressar a l'Hospital San Lázaro de Manila el 25 de gener, segons el departament de Salut filipí. L'home era company del primer cas conegut del coronavirus a les Filipines, una dona d'origen xinès de 38 anys. El ministre de Sanitat de les Filipines, Francisco Duque, va explicar que en aquest temps l'home va desenvolupar una pneumònia «severa».

«En els darrers dies, el pacient estava estable i mostrava símptomes de millora, no obstant això, la seva situació va empitjorar en les darreres 24 hores, cosa que va causar la seva mort», va explicar el ministre de Sanitat de les Filipines. Alhora, des del mateix hospital i des del ministeri de Sanitat han assegurat que es mantenen les mesures de control i prevenció a la zona.

Els dos infectats a Filipines pel coronavirus eren ambdós de Wuhan, ciutat xinesa on se situa l'epicentre del brot, va arribar a les Filipines des de Hong Kong el passat 21 de gener i fins ara eren els únics confirmats amb aquest virus al país.

El nombre de morts a conseqüència del coronavirus arriba als 305, una quarantena més que aquest dissabte, mentre que la xifra d'infectats a la Xina supera els 14.600.

La Xina pren aquestes mesures per lluitar contra el coronavirus en un moment en el qual es multipliquen els viatges de tornada per la fi de les vacances de l'Any Nou xinès. A partir d'avui, a Wuhan ja funcionarà un dels hospitals en els quals milers de persones han treballat els darrers deu dies.

El nou hospital a Wuhan començarà a funcionar amb 1.400 treballadors sanitaris militars. Aquestes noves instal·lacions tindran en total 1.000 llits.

L'Hospital Huoshenshan (Muntanya del Déu Foc), com s'ha batejat la nova instal·lació, tindrà 950 treballadors provinents d'hospitals de la Força Conjunta de Suport Logístic de les Forces Armades i 450 més provinents d'universitats sanitàries de l'Exèrcit, la Marina i la Força Aèria que ja són a Wuhan. A més, té un equip de 15 experts que es dedicaran especialment a evitar els contagis dins del mateix hospital.