Un miler de treballadors de Nissan s'han mobilitzat aquest dimarts davant del consolat del Japó per exigir a la multinacional automobilística un pla industrial que eviti el tancament de la planta de la Zona Franca i de la resta de fàbriques de l'Estat. Després d'una hora de concentració, el gruix dels manifestants s'ha desplaçat al mig de la calçada de l'avinguda Diagonal i han tallat el trànsit en tots dos sentits. La plantilla ha decidit iniciar un cicle de protestes per denunciar la "inacció" de Nissan després que Mercedes Benz anunciés que deixaria de fabricar al mes de maig la seva pick-up X-Class a la planta barcelonina, una decisió que tindrà un impacte "molt negatiu" sobre unes instal·lacions que ja produeixen al 20% de la seva capacitat, segons els sindicats.

Els representants dels treballadors han denunciat que la multinacional retallarà un 40% de la producció de la furgoneta elèctrica eNV200 a partir de Setmana Santa. Ara mateix, la planta produeix dos models més a banda de la furgoneta elèctrica, la pick-up de Nissan i la Renault Alaskan. Durant la protesta s'han sentit crits com 'Gianluca, escolta, Nissan està en lluita' en referència al màxim dirigent de la companyia a Europa, Gianluca de Ficchy.

Els dubtes sobre la planta de Barcelona han portat a Nissan Motor Ibérica a encarregar un pla de viabilitat, que farà públic abans de l'estiu.

Al llarg del 2019, Nissan Motor Iberica i els sindicats van pactar 600 acomiadaments, com a part d'un pla de reducció global dels treballadors de la companyia automobilística. En aquell acord, la direcció es va comprometre a treballar pel futur de la fàbrica i invertir 70 milions d'euros en la nova planta de pintura.