Mentre a Iowa continuaven anit calculant els resultats dels caòtics caucus de dilluns, els aspirants demòcrates ja eren a Nou Hampshire, amb Bernie Sanders i Pete Buttigieg al capdavant, on la setmana vinent se celebrarà la segona parada de la contesa electoral. «A Iowa continuen comptant els vots, espero que puguin concloure en els pròxims anys», va ironitzar Bernie Sanders en un acte de campanya a Concord, la capital de l'estat de Nou Hampshire, al nord-est dels EUA

Anit, i a mesura que es coneixien amb comptagotes els resultats, el retard dels quals es va deure a un error informàtic en el sistema de transmissió de dades, l'exalcalde Buttigieg i el senador Sanders seguien al capdavant del recompte. Amb l'última actualització d'ahir, i el 75% de les circumscripcions escrutades, el resultat parcial dels caucus (primàries) a Iowa era liderat per Buttigieg, qui acumulava el 26,9% dels delegats que es repartiran proporcionalment; seguit de Sanders, amb el 25,2%, però sense que encara pogués donar-se un guanyador definitiu. A continuació, la senadora Elizabeth Warren, amb el 18,2%; l'exvicepresident Joe Biden, amb el 15,6%; i la senadora Amy Klobuchar, amb el 12,5%.

Tot i el resultat oficiós, el destacat paper de Buttigieg i Sanders va quedar en evidència quan el considerat gran perdedor a Iowa, l'exvicepresident Joe Biden, va carregar contra tots dos.

«Si el senador Sanders és el nominat del partit, tot demòcrata als EUA a dalt o a baix de la papereta, en districtes fàcils o competits, haurà de carregar l'etiqueta que ell ha triat per a si mateix. No el critico. Es diu a si mateix un socialista demòcrata», va apuntar. Biden va criticar la falta d'experiència de Buttigieg en assegurar que és un «risc» nominar algú el «màxim càrrec públic del qual» ha estat el de ser «alcalde d'una ciutat de 100.000 persones a Indiana».