El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reunit aquest dissabte tots els seus ministres a la finca estatal de Quintos de Mora (Toledo) amb l'objectiu de preparar l'agenda legislativa del trimestre. En la trobada informal, els ministres han exposat les prioritats dels seus departaments i han aprofitat per "engreixar" la seva relació política i personal, segons fonts de la Moncloa. El president Sánchez ha estat el primer en arribar i després un autocar ha portat gran part dels ministres, a excepció d'Irene Montero i Margarita Robles que s'hi han desplaçat en cotxe. La sessió de treball ha finalitzat amb una intervenció de Sánchez, que ha afirmat que s'inicia "un temps d'optimisme, molt esperançador i de gran dinamisme legislatiu".

"Tot això enmig d'un calendari polític de gran intensitat", ha puntualitzat el líder del PSOE i president espanyol, que ha donat pas a una segona part de la reunió amb els ministres centrada "en el creixement econòmic i l'estabilitat pressupostària" d'Espanya. En aquest assumpte, la vicepresidenta d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha recalcat que l'economia espanyola evoluciona "sobre bases sòlides" i ha compartit amb la resta del gabinet que el creixement "ha de ser sostenible i inclusiu". Sánchez, per la seva banda, ha recalcat que aquest ha de ser un 'govern dels joves' ja que en l'actualitat "són els que paguen majoritàriament la precarietat, l'exclusió i la pobresa, provocades per la crisi i les retallades".

"La majoria dels que estem aquí reunits som pares i mares. I per això hem de ser un govern que estigui en el present, però que sempre pensi en el futur", ha sentenciat el president espanyol.