La senadora del PDeCAT Marta Pascal ha explicat que va dimitir com a coordinadora general del partit perquè "no es pot discrepar" amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

"El que m'he trobat és que no es pot discrepar. Quan me n'adono que tinc aquesta discrepància, dimiteixo. Entre cadira i principis, escullo principis", ha dit en una entrevista al programa 'Faqs' de TV3 aquest dissabte que hav recollit Europa Press.

Ha mantingut que en la situació actual el PDeCAT s'ha d'escollir si anar amb la Crida, que té "un plantejament més desacomplexat basat en el bloqueig i l'antipolítica", o apostar per projectes de centralitat ideològica i política.

"Des del punt de vista nacional, ERC està mirant de fer aquest gradualisme. Hem de veure què passa", i ha assegurat que en el pla programàtic els republicans no han fet cap gir cap al centre polític.

També ha apuntat al fet que hi ha certes contradiccions entre comparèixer "al matí en un faristol i a la tarda anar a tallar una carretera", tot i que, en preguntar-se-li si es referia al president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit que desconeix si fa aquest tipus d'accions.