El síndic de Greuges, Rafael Ribó, declararà voluntàriament el pròxim 18 de febrer a l'Audiència Nacional sobre el viatge presumptament pagat per l'empresari Jordi Soler per veure la final de la Champions que el Barça va jugar a Berlín el 2015. Segons han confirmat fonts de l'oficina del síndic, la declaració començarà a les dotze del migdia. El jutge José de la Mata investiga Soler en el marc del 'cas 3%' de presumptes comissions il·legals que implica l'extinta CDC. La fiscalia anticorrupció vol que s'investigui Ribó per suborn. El síndic, però, és aforat i, si s'iniciés una investigació judicial contra ell, el seu cas hauria de passar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Ribó va renunciar el 2014 davant del Parlament al seu aforament, instant a iniciar la reforma legislativa pertinent. Aquesta reforma, però, no es va arribar a fer i, per tant, el síndic continua sent aforat.

Segons els investigadors, el viatge en avió privat hauria costat uns 39.000 euros, que haurien pagat empreses vinculades a l'empresari Jordi Soler.