El Parlament Europeu va rebre ahir a la tarda la sol·licitud per aixecar la immunitat de l'exconsellera Clara Ponsatí, coincidint amb el primer dia que assistia com a eurodiputada en una sessió plenària que té lloc a Estrasburg.

Els serveis de l'Eurocambra van rebre el suplicatori que va enviar al matí el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, segons va confirmar un portaveu parlamentari, i el procediment s'activarà durant aquesta setmana, quan s'anunciï al conjunt del ple.

Ponsatí participava ahir en el seu primer ple de l'Europarlament després d'haver estat reconeguda com a eurodiputada des de l'1 de febrer l'endemà que el Regne Unit sortís del bloc. L'exconsellera exercirà de diputada sense formar part de cap grup polític, de la mateixa manera que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín, després que Els Verds/ALE s'hagin resistit a acceptar-los.

D'altra banda, Carles Puigdemont formarà part de la comissió de Comerç Internacional de l'Eurocambra, mentre que Toni Comín estarà a la de Desenvolupament i Clara Ponsatí a la d'Indústria, Investigació i Energia. Després que tots tres hagin estat reconeguts com a membres de la cambra, els eurodiputats de JxCat ja formen part de les comissions del Parlament Europeu, de les quals seran titulars en una cadascun. A més, Puigdemont serà substituït a la comissió de Transport i Turisme, Comín a la de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària, i Ponsatí a la d'Economia.