12 de febrer de 2020
12.02.2020

La cambra catalana aprova el decret llei de pròrroga pressupostària

El text va ser convalidat amb els vots favorables dels grups que donen suport al Govern

11.02.2020 | 23:40
Pere Aragonès, ahir al Parlament

El ple de Parlament va aprovar ahir el decret llei de pròrroga pressupostària per als primers mesos del 2020, a l'espera que demà els nous Pressupostos superin el debat a la totalitat.

El decret llei va ser convalidat pel ple de Parlament amb els vots favorables dels grups que sustenten el Govern, JxCat i ERC, i les abstencions de Ciutadans (Cs), Catalunya en Comú-Podem i PP, mentre que el PSC va coincidir amb la CUP i hi va votar en contra.

Aquest decret llei va ser presentat pel vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, que va explicar que té com a finalitat autoritzar operacions de crèdit limitat i concedir avals financers.

L'articulat del decret, a més, inclou algunes modificacions urgents a la Llei d'aigües, i faculta mesures extraordinàries per «mitigar el risc d'inundació de barri de la Salut de Salou» (Tarragonès).

Segons el vicepresident Pere Aragonès, el decret és merament tècnic «però important per atendre les necessitats dels ciutadans» perquè permet afrontar «el venciment de préstecs», així com determinades obligacions financeres de la Generalitat en relació amb l'ICF i la recuperació de la gestió directa de l'empresa ATLL.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook