Benjamin Griveaux, candidat de La República en Marxa (LREM) a l'alcaldia de París, va anunciar ahir que es retira quan falta un mes per a la cita electoral, arran de la difusió d'un vídeo de contingut sexual.

«Des de fa un any, la meva família i jo hem patit declaracions difamatòries, mentides, rumors, atacs anònims, revelació de converses privades robades i amenaces de mort. Tot això m'ha afectat, però sobretot ha molestat persones a qui estimo», lamenta Griveaux en un vídeo que ha difós la cadena BFM TV.

«Com si amb això no n'hi hagués prou, dijous es va superar un altre nivell. Un portal d'Internet i les xarxes socials han difós atacs innobles que posen en qüestió la meva vida privada», afegeix Griveaux, amb referència al vídeo.

Així, i perquè els atacs han anat «massa lluny», l'exportaveu del Govern francès ha decidit fer un pas enrere. «Per això he decidit retirar la meva candidatura a les eleccions locals de París», confirma.

Griveaux confia que la seva retirada no perjudiqui les aspiracions del partit del president, encara que la veritat és que, amb les eleccions molt a prop -el 15 i el 22 de març-, el LREM veu com s'allunyen les seves possibilitats d'arrabassar al Partit Socialista (PS) l'últim gran símbol que li queda.