L'expresident de la Generalitat José Montilla va acusar ahir l'expresident i líder de JxCat, Carles Puigdemont, de voler «dinamitar» la taula de diàleg entre governs i de prioritzar els seus interessos partidistes i personals, en plena «competició» amb ERC per l'hegemonia de l'espai independentista.

En una entrevista a Efe, Montilla va dir que «desgraciadament» una part de l'independentisme desitja que la taula de diàleg descarrili sense haver servit per trobar una solució al contenciós polític català. Segons Montilla, «JxCat té una actitud diferent de la d'ERC», de fet «competeix amb ERC» pel mateix espai, i «els objectius de Carles Puigdemont són molt diferents dels d'Oriol Junqueras».

«Puigdemont té uns objectius que són dinamitar el diàleg, que aquest procés no arribi a bon port», va denunciar Montilla. «La campanya de les eleccions que segurament vindran a la tardor ja ha començat per a Carles Puigdemont, que segurament aspira a liderar la llista» de JxCat, va afegir l'expresident socialista.

Prova d'aquesta estratègia és, segons Montilla, la moció al Parlament que va impulsar JxCat «de manera unilateral, sense pactar-la amb ERC», i que reclama la presència d'un «mediador». La moció va ser aprovada amb els vots a favor de JxCat, ERC i la CUP, hores després de la reunió que van mantenir el president català, Quim Torra, i el president del Govern, Pedro Sánchez. Al seu entendre, aquesta moció de JxCat «tenia per objecte marcar territori davant el seu soci del Govern i adversari en les pròximes eleccions».

A través de Twitter, Carles Puigdemont va criticar Montilla a partir del «rumor» i el va convidar a Brussel·les o Estrasburg perquè pugui conèixer de primera mà el que ell pensa.