Casa Cacao, el projecte més dolç dels germans Roca, va obrir les portes ahir. Aquest projecte, situat a un cèntric i emblemàtic edifici de Plaça Catalunya a Girona, dona forma al somni de dos membres de la família Roca. La planta baixa de l'edifici, que està formada per l'obrador, botiga i xocolateria, és el somni de Jordi Roca. El petit dels germans Roca desitjava tenir una fàbrica de xocolata on poder dur a terme les seves pròpies elaboracions. A les plantes superiors hi ha l'hotel Casa Cacao, que culmina el somni d'un altre membre conegut de la família Roca, Anna Payet, vinculada a l'àmbit turístic des del món docent durant 20 anys, i còmplice de l'activitat d'El Celler de Can Roca des dels inicis. «Estem molt contents i molt feliços», asseguraven Anna Payet i Jordi Roca.

L'obrador disposa d'un espai visible a peu de carrer que mostra com es treballa i s'elabora el cacau des del gra a la xocolata. La botiga permet comprar els productes i «chocolatessens» que s'elaboren a Casa Cacao, empaquetats amb materials que provenen del reciclat de fibres de cacau. «La idea és, en un futur, poder vendre els productes online», asseguraven. A la xocolateria es poden degustar elaboracions de xocolata d'alta qualitat, en forma de begudes fredes i calentes o elaboracions sòlides, a més d'una oferta de pastisseria amb el segell Roca. La idea de crear la fàbrica de xocolata «va néixer quan un dia al restaurant ens plantejàvem un repte amb els meus germans: Podem fer xocolata a casa? I ho vam fer, a El Celler, i estava bona», explicava Jordi.

L'hotel boutique disposa de 15 habitacions càlides i amples, distribuïdes en tres plantes. A la planta superior de l'edifici hi ha una ter-rassa, d'ús exclusiu per a clients de l'hotel, on podran esmorzar i gaudir de les vistes al Barri Vell. «Amb aquesta terrassa volem aconseguir l'efecte sorpresa i que el client quan vingui digui: Uau!», explicava la directora del Casa Cacao. L'hotel, que no és exclusiu per a clients d'El Celler, obrirà el pròxim dimecres, i asseguren que ja tenen alguna reserva feta per la setmana que ve. La filosofia del projecte és la de fer que la gent se senti com a casa.

«Quan vam iniciar aquest projecte, vam fer un estudi de la zona, dels colors de Girona i de l'entorn de l'edifici», explicava Anna Payet, amb l'objectiu que el projecte Casa Cacao segueixi amb l'estil característic de la ciutat. El petit dels germans Roca va iniciar aquesta aventura de la xocolata juntament amb Damian Allsop, que va ser el seu mestre al món dolç. «L'especialització en la xocolata que va desenvolupar després de la primera etapa amb nosaltres el va portar a treballar amb aquest producte, però ni ell ni jo mai l'havíem elaborat des de zero. Aquest ha estat un nou repte per a ambdós», explica el pastisser.

Jordi Roca i Damian Allsop, juntament amb l'equip de La Masia -l'espai creatiu dels germans Roca- han realitzat una investigació de varietats, tècniques i fermentacions de l'elaboració de la xocolata. Fins i tot han viatjat a països d'Amèrica del Sud, com al Perú, Colòmbia o Equador, per seleccionar les millors plantacions, ja que és on compren el producte.