L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha iniciat les investigacions per esbrinar l'origen del brot de gastroenteritis que es va detectar aquest dijous a la Molina. En aquest sentit, l'organització va elevar la xifra d'afectats a 88 persones, les quals, segons van indicar fonts del departament, van presentar un quadre de símptomes d'aquesta malaltia amb predomini de vòmits.

A més, l'Agència de Salut Pública va confirmar que cap dels afectats ha estat ingressat. Els afectats van ser diversos grups d'escolars procedents de diferents comunitats autònomes de l'Estat i també de França i que estaven allotjats en un hotel proper a la zona de Pista Llarga de l'estació d'esquí cerdana. Una part són joves provinents d'Elx i també n'hi ha de l'Alta Garona, al departament d'Occitània.

Des de la Fundació Hospital de Puigcerdà explicaven que el primer avís que van rebre, dimecres, va ser per set nens que tenien diar-rea, vòmits i febre. Aleshores es van desplaçar a l'hotel dos metges, un de Bellver de Cerdanya i un altre de la capital de la comarca, on durant la matinada de dimecres a dijous van acabar visitant 28 menors. Al matí següent, la xifra havia pujat fins als 65 infants i joves i 8 adults.