La plataforma Trens Dignes va exigir ahir més connexions amb trens d'alta velocitat, més freqüències dels regionals R-15 i la R-16 i el retorn dels quatre Euromeds perduts amb la posada en marxa de la variant de Vandellòs del corredor mediterrani.

L'organització també va aprofitar per reclamar que es dissolgui la Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre perquè consideren que és «ineficient i inoperant». El col·lectiu va protestar a l'estació ferroviària de l'Aldea i en va tallar la via. Més de 150 persones van participar en l'acció, en què es va aturar un Talgo durant uns cinc minuts.

Sota el lema «Ni un tren menys» i amb consignes com ara «Prou retards» i «Que torni l'Euromed», els concentrats van queixar-se del fet que dels 20 serveis diaris que tenia l'estació -10 de regionals, 6 Talgos i 4 Euromeds-, ara en circulen disset.

Addicionalment, la nova planificació del mapa ferroviari també ha suposat que només s'aturi un tren Avant al dia a la zona.

D'altra banda, des de Trens Dignes també van aprofitar la protesta per demanar que s'ofereixin més freqüències de les línies R-15 i R-16 de Renfe. D'aquesta forma consideren que es reduirien els buits horaris, d'entre dues i sis hores, que hi ha en algunes estacions.