Vint-i-quatre civils van morir diumenge en un atac terrorista en una església a la regió de Sahel, al nord de Burkina Faso, segons l'últim balanç del governador de la província de Yagha, on van passar els fets.

Segons el governador, citat pel portal de notícies Burkina24, entre els 24 civils assassinats hi ha un capellà, mentre que 18 persones més van ser ferides.

Segons el governador, els assaltants van separar i identificar els residents locals dels que no ho eren abans de matar-los. Els fets van tenir lloc durant la missa dominical.

De moment no es coneixen la identitat i els motius dels atacants, però no és la primera vegada que una missa és atacada a la província de Yagha.

El dijous de la setmana passada un altre religiós va ser segrestat amb quatre membres de la seva família i van ser executats prop de Sebba, la capital provincial.

Burkina Faso pateix, de fa mesos, una creixent activitat de grups gihadistes. Al país operen Ansarul Islam, un grup terrorista autòcton, així com el Grup per al Suport de l'Islam i els Musulmans (JNIM), una organització gihadista que aglutina Al Qaida al Magrib Islàmic (AQMI), Al Murabitún i Estat Islàmic al Gran Sàhara (ISGS).

A més, s'ha intensificat la violència intercomunitària, que enfronta principalment pastors amb agricultors i que ha provocat el desplaçament de milers de persones, i han augmentat els atacs contra líders i membres de la comunitat cristiana de país.