El primer ministre d'Ucraïna, Alexéi Goncharuk, va anunciar ahir que la Guàrdia Nacional reforçarà la seguretat dels 72 evacuats de la ciutat xinesa de Wuhan després dels violents incidents protagonitzats dijous pels veïns quan eren traslladats a un centre mèdic de la regió de Poltava, al centre del país. Aquestes mesures extraordinàries van ser anunciades després que grups de veïns intentessin impedir amb barricades i pedrades el pas dels autobusos que transportaven els evacuats cap al centre mèdic.

Un total de 300 guàrdies nacionals vetllaran per la seguretat dels 72 evacuats, 27 d'ells estrangers, gairebé íntegrament llatinoamericans, que van ser ingressats dijous al centre mèdic de la Guàrdia Nacional Novye Sanzhari, va dir a la premsa el cap del Govern en la localitat homònima.

«Nou policies i un civil van haver de rebre atenció mèdica», va dir el cap de la Policia Nacional d'Ucraïna, Ígor Klimenko, en un comunicat publicat en la pàgina web del ministeri de l'Interior. Cinc agents estan hospitalitzats en espera d'un examen mèdic més detallat.