El senador Bernie Sanders, candidat de l'ala esquerra del Partit Demòcrata, va derrotar amb claredat els seus rivals per a la candidatura presidencial als caucus de l'estat de Nevada després d'aconseguir el 46,6 % de suport, molt al davant del 19,2 % de Joe Biden.

Segons les dades publicades pel portal Politico, la victòria deixa Sanders en una posició privilegiada per encarar la resta de la carrera de les primàries després de demostrar la seva capacitat per unir una diversitat de votants.

En particular destaca el suport a Sanders entre els joves i els llatinoamericans, que suposen aproximadament un terç de l'electorat a l'estat. Igualment s'ha imposat als caucus del centre de la ciutat de Las Vegas, el que demostraria la seva capacitat de sumar sindicalistes.

«A Nevada hem forjat una coalició multigeneracional i multiracial que funciona no només a aquest estat, sinó que arrasarà aquest país», va afirmar Sanders durant un acte amb simpatitzants a San Antonio. La participació a Nevada va ser alta, amb més de 75.000 assistents als caucus en un primer recompte parcial, superant la participació de 2016.

Sanders ja s'havia imposat a les primàries de Nou Hampshire a Buttiggieg, la gran sorpresa de la contesa, i a Iowa els dos es van repartir el mateix nombre de delegats per a la convenció demòcrata que escollirà finalment el candidat al juliol.