El Departament de Salut ha confirmat aquest dimecres el segon cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d'un noi de 22 anys i de l'àrea de Barcelona que va estar a Itàlia, a la zona de Milà, entre el 22 i el 25 de febrer. Ell mateix es va presentar dimarts a l'Hospital Clínic amb símptomes lleus: mal de coll i 37,5 graus de temperatura. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat que ara s'estan identificant els seus contactes perquè quedin aïllats als seus domicilis.

El primer cas es va confirmar dimarts. És una dona italiana de 36 anys que havia viatjat recentment al nord d'Itàlia. Està ingressada a l'Hospital Clínic i el seu estat de salut és bo. Hi ha 33 persones del seu entorn que es troben aïllades, segons el secretari de Salut Pública. Poden tenir contacte amb la família si prenen unes mesures senzilles. Se'ls està monitoritzant i si apareix algun símptoma s'actuaria com si fos un cas sospitós. Salut insisteix que no cal anar al metge si algú ha estat al nord d'Itàlia però es troba bé. Només si hi ha símptomes s'ha de consultar amb professionals. Pel que fa als nens de quatre anys d'una escola infantil italiana de Barcelona que no van poder entrar a Can Caralleu per fer natació, com ha explicat 'La Vanguardia', Vergés ha indicat que "no passa res per prendre determinades mesures", però ha rebutjat les prohibicions. A tot l'Estat, un segon pacient a Madrid ha elevat aquest dimecres als vuit els diagnosticats.

La consellera de Salut, Alba Vergés, afirma que la dona de 36 anys infectada en un altre cas no estaria ni tan sols ingressada. Les persones que han estat al nord d'Itàlia només han d'anar al metge si tenen febre, tos o problemes respiratoris. "Si et trobes bé, tranquil a casa, i si vols treballar des de casa perquè l'empresa t'ho diu, no passa res", ha afegit.

L'epidemiòleg i cap de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, per la seva banda, ha augurat en declaracions a Catalunya Ràdio que el nombre de casos en investigació augmentarà molt en les properes hores i dies perquè s'han canviat els criteris epidemiològics, ampliant les zones geogràfiques. Per proximitat i lligam, ha conclòs, Itàlia és la font principal de casos sospitosos.