El vicepresident de Castella i Lleó i líder del corrent 'Cs ets tu', Francisco Igea, va confirmar ahir que presentarà una candidatura a les primàries per dirigir el partit de cara a l'Assemblea General de març i competir així amb la portaveu de la formació taronja al Congrés, Inés Arrimadas.

En la candidatura que registrarà avui, últim dia de termini per a això, figurarà com a secretària general i 'número dos' Marta Marbán, diputada en l'Assemblea de Madrid. A més a més, va indicar que reservarà 19 llocs perquè els ocupin els 17 portaveus autonòmics del partit, la portaveu al Congrés, Inés Arrimadas, i el líder de Ciutadans en el Parlament Europeu, Luis Garicano.

El vicepresident de Castella i Lleó ha fet aquest pas al capdavant malgrat considerar que «Arrimadas era una bona candidata per liderar el partit» i després de defensar la necessitat d'una esmena a la totalitat dels estatuts proposats per la gestora. Així ho va indicar durant un acte de la plataforma 'Ciutadans ets Tu' a la Casa de Vacas de Madrid després de consensuar amb el seu equip la decisió de competir amb ella en les primàries per triar al futur president i l'Executiva del partit.

El líder de 'Cs ets tu' llança la seva candidatura a les primàries sense conèixer abans el pes que tindrà el sector crític en l'Assemblea General del 14 i el 15 de març. La votació per triar als compromissaris que assistiran a aquest conclave, on es redefiniran els Estatuts i l'estratègia de la formació taronja, va començar dissabte passat, però un error de l'empresa que la gestionava va impedir votar a part dels afiliats. La Comissió de Garanties va decidir llavors cancel·lar el procés, de manera que els resultats de la votació no es van poder conèixer dilluns, com estava previst. La Gestora ha anunciat que els militants podran tornar a votar per a triar als compromissaris dissabte (votació telemàtica) i diumenge (en urna).

D'altra banda, el líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, va negar que s'hagi produït un xoc entre Arrimadas i Igea, i va emmarcar les seves discrepàncies en la competició pel lideratge de Cs.