La Conselleria de Sanitat ha confirmat sis nous casos positius de coronavirus a la Comunitata Valenciana. Aquestes noves infeccions se sumen als dos casos anteriors ja confirmats de coronavirus a València i Villa-real pel que les persones infectades per coronavirus COVID-19 ascendeixen a un total de vuit.. La consellera de Sanitat Ana Barceló ha destacat que tots els casos tenen simptomatologia lleu.

L'augment dels dos casos confirmats acabats d'anunciar en tot just unes hores respon a l'enorme quantitat de proves que durant el dia d'ahir i avui s'han estat realitzant en tots els centres hospitalaris a les persones que en els últims dies han viatjat a zones del nord d'Itàlia amb transmissió local del coronavirus Covid-19.

Els nous casos

Dos dels nous casos, dos homes hospitalitzats a l'Hospital General han donat positiu després de tenir contacte amb el pacient hospitalitzat a l'Hospital Clínic però que no van viatjar fins a Milà. Els altres dos positius eren de l'entorn del periodista i si que van viatjar fins a la ciutat italiana, aquests casos romanen ingressats en el Clínic.

A més, una dona està ingressada a l'Hospital de Sagunt després de viatjar a Milà i finalment a l'Hospital Doctor Peset hi ha aïllat un jove italià que cursa els seus estudis actualment a València i que havia viatjat recentment al nord d'Itàlia, la zona de risc del país transalpí.

Segons ha informat en roda de premsa Barceló, els casos seran previsiblement tractats de manera domiciliària en la mesura que sigui possible (sempre que es compleixin les mesures de seguretat). Així, la consellera ha avançat l'actualització dels protocols que ha realitzat el Ministeri de Sanitat per a poder tractar en els domicilis a les persones afectades.

Per a Barceló, els nous positius per coronavirus a València demostren l'efectivitat del protocol establert perquè han permès rastrejar i localitzar en l'entorn pròxim del periodista.