28 de febrer de 2020
28.02.2020

El Govern vol que el visat de recerca de feina sigui una via d'entrada legal

Segons José Luis Escrivá, l'arribada de persones migrants és necessària per al futur del país

27.02.2020 | 23:50
José Luis Escrivá

El Govern estudiarà l'ús del visat de recerca de feina com a via legal i segura d'entrada per a la migració a Espanya, segons va assegurar ahir al Congrés el ministre de Seguretat Social, Integració i Migracions, José Luis Escrivá.

Durant la seva intervenció davant la comissió del ram a la Cambra baixa per explicar les principals línies de treball del seu departament per a aquesta legislatura, el ministre va referir-se a la necessitat de canviar la Llei d'Estrangeria, que data de l'any 2000, i que es va redactar amb una realitat que, al seu parer, ja ha canviat.

Segons el parer d'Escrivá, cal «reforçar les vies d'accés legal» per a les persones migrants, un col·lectiu que, al seu parer, serà necessari per al futur de país en matèria d'augment de la natalitat i, com a conseqüència, d'una millora de el sistema de pensions i de l'Estat de el Benestar.

Una de les mesures que va plantejar Escrivà és el visat per recerca d'ocupació, una mesura que, segons va explicar, «no s'està usant» i que permetria reordenar els fluxos de migració general i qualificada. Per aquest pas, explica el ministre, seria necessari «conèixer millor la realitat laboral» de país, una de les assignatures pendents, va apuntar.

En matèria laboral, també va referir-se a la seva intenció que a Espanya «tingui preferència l'ordinari a l'extraordinari» referint-se al fet que en l'actualitat és més comú tramitar permisos de treball per a migrants amb arrelament de tres anys que permisos laborals «normals».

Les dues mesures serien resultat d'una reforma de la Llei d'Estrangeria que preveu Escrivà, i que també suposaria canvis en «els models procedimentals» que, segons el seu parer, «nó són del segle XXI».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit