Societat Civil Catalana demanarà permís a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat per tallar la Via Augusta i bloquejar la sortida de la ciutat pels Túnels de Vallvidrera cada divendres fins que no acabi la protesta independentista que impedeix la circulació a l'avinguda Meridiana. Ho ha anunciat en una roda de premsa el president de l'entitat, Fernando Sánchez Costa, que ha assegurat que "els independentistes no podran anar a esquiar amb normalitat a la Cerdanya". Segons ha detallat Societat Civil Catalana, els talls es produiran amb permís o sense a la cruïlla de la Via Augusta amb el carrer de l'Hort de la Vila, abans del primer túnel, a partir del proper divendres, 6 de març.

El president de l'entitat, Fernando Sánchez, ha remarcat que és "intolerable" que es talli una artèria principal de Barcelona i per aquest motiu ha afirmat que "passen a l'acció" i sol·licitaran els permisos necessaris per a bloquejar els túnels de Vallvidrera fins que "no cessin els talls de la Meridiana". Tot i això, els representants de Societat Civil Catalana estan convençuts que amb aquesta acció, es "retirarà el permís als manifestants de la Meridiana" i s'acabarà "dissolent la protesta independentista".

Sánchez Costa ha remarcat que la decisió respon a un "gest polític" i té la intenció de transmetre un "missatge simplificat i esquemàtic". Preguntat per la relació entre la classe treballadora amb constitucionalisme i la "gent rica" amb l'independentisme, ha reivindicat que si els talls fossin a la "zona alta ja s'haurien acabat" i que "els independentistes acostumen a ser d'una renda mitjana i mitja alta".

Un dels impulsors d'aquesta iniciativa, que tindrà lloc a partir de divendres vinent a última hora de la tarda, i delegat de Societat Civil Catalana a Barcelona, Miguel Candel, ha destacat que seran "clements" amb els veïns i que no "invitaran a l'acció a cap cantaire".