28 de febrer de 2020
28.02.2020

La Xina lluita per intentar reactivar la seva economia en ple brot víric

27.02.2020 | 23:50

La Xina intenta reactivar la seva economia, afectada per una crisi del virus de Wuhan que va obligar a allargar les vacances de l'Any Nou lunar, amb alguns sectors clau afectats i amb efectes, segons diversos analistes, sobre el creixement econòmic i sobre l'ocupació del gegant asiàtic

Tot i que les xifres oficials arriben amb comptagotes, els senyals que en transcendeixen són preocupants: els preus internacionals del cru s'ensorren (des que va ser declarada l'alerta nacional a la Xina pel coronavirus, el preu del de Texas ha baixat el 16,5% i el del Brent, el 18 %) a causa de la por a una caiguda de la demanda a la Xina.

El comitè tècnic de l'OPEP va recomanar el passat dia 10 reduir la producció per la por a la desacceleració a la Xina, principal importador mundial de cru amb uns 10 milions de barrils diaris.

 D'altra banda, les provisions xineses d'acer se situen el 113,7% per sobre de les existents el gener per l'aturada en la construcció, va alertar la patronal estatal, que aposta per limitar la producció per evitar més danys a les empreses del sector.

L'ús de carbó a les centrals elèctriques de país és aproximadament un 40% menor comparat amb el mateix període de 2019, segons una anàlisi de Goldman Sachs.  Paral·lelament, el consum, pilar del tan esbombat canvi de model econòmic impulsat per Pequín, està encallat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit