El president del PP, Pablo Casado, va carregar contra la taula de diàleg entre La Moncloa i la Generalitat i va assegurar que va en detriment de la prosperitat d'altres comunitats autònomes. «No permetrem que a la mesa de negociació es jugui amb la igualtat de tots»,va afirmar Casado en un míting a Ourense. «Després de tenir controlada Catalunya amb la taula i del pacte amb el PNB, Sánchez està obsessionat amb Galícia, que també vol que estigui al servei dels independentistes i de l'extrema esquerra», va continuar Casado, que va acusar el president espanyol de voler imposar una Espanya «desigual i asimètrica». «Sánchez aposta per un revisionisme de l'Estat de les autonomies que serà tremendament empobridor per a tots», va avisar el líder del PP.

«El PP no permetrà que Galícia sigui moneda de canvi en el full de ruta de trencament de la igualtat en l'àmbit nacional», va insistir Casado, que va denunciar que amb l'acord PSOE-PNB al País Basc i la mesa de diàleg «es posi en dubte la unitat de la caixa única per pactar els pressupostos generals de l'Estat».

«Com es pot explicar que els gallecs hagin pagat 370 milions en impostos i el Govern de la nació no els els vulgui retornar?», es va preguntar en veu alta l'actual líder del PP, que va ser l'encarregat de tancar els parlaments en l'acte dels populars a Ourense, que va servir per commemorar l'11è aniversari de l'arribada d'Alberto Núñez Feijóo a la Xunta.

D'altra banda, Mariano Rajoy va afirmar que «no és bo que els extremismes siguin als governs o els condicionin». Prèviament, havia estat el torn de l'expresident Mariano Rajoy. Reaparegut a l'escena pública, Rajoy es va centrar exclusivament en Galícia durant el seu discurs i només va sortir del guió per criticar l'actual executiu socialista de Pedro Sánchez.