El judici a l'Audiència Nacional contra el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i l'excúpula d'Interior, a més de la intendent Teresa Laplana, viurà aquesta setmana algunes de les últimes sessions rellevants pel que fa als testimonis de la defensa. Hi ha prevista la declaració de bona part de la cúpula dels Mossos, a més del secretari del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya , l'exconseller d'Interior Jordi Jané, l'exsecretari d'Economia Josep Maria Jové i l'exsecretari de Govern Jaume Vidal de Ciurana, alguns dels quals ja van declarar durant el judici al Suprem. Les declaracions arribaran després de les contradiccions entre comandaments de la Brimo i de la Guàrdia Civil sobre el 20-S a Economia.

Addicionalment, avui al judici estan citats a declarar el comissari en cap dels Mossos a Barcelona d'aquella època, Joan Portals, que haurà de justificar la seva actuació durant el 20-S i l'1-O, i el comissari Emili Quevedo, de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat, que al Suprem va responsabilitzar l'expresident Carles Puigdemont de tirar endavant el referèndum tot i els advertiments de possibles conflictes al carrer per part de la cúpula policial.

El comissari Miquel Esquius, que va ser designat cap del cos quan el conseller Miquel Buch va agafar la cartera d'Interior i destituït un any després, també es preveu que declari avui. També s'ha demanat la declaració de l'intendent Josep Lluís Rossell, adjunt a la Prefectura en el moment dels fets.