Els passatgers de tres autocars del Bages que anaven a participar a l'acte independentista que va tenir lloc a Perpinyà ahir no hi van arribar pel caos circulatori de l'AP-7. Fins a la ciutat de la Catalunya Nord es van desplaçar molts més autocars i cotxes del que l'organització preveia, i les dimensions de Perpinyà, amb uns 120.000 habitants, no podien absorbir la gran quantitat de vehicles. De la comarca van sortit 22 autocars (vuit ho van fer des de Manresa), amb els quals es van desplaçar unes 1.300 persones.

La importants retencions que es van registrar a l'AP-7 ahir al matí van fer que els busos bagencs tardessin més de quatre hores a arribar a la ciutat de Perpinyà i van haver d'aparcar a més de dos quilòmetres de distància d'on va tenir lloc l'acte polític. Els tres autocars que van arribar tard no van ni entrar a Perpinyà.

Les instruccions per a aquests busos era tornar sense parar a la ciutat davant la impossibilitat de trobar-hi un lloc per a aparcar. A les 7 de la tarda, la majoria de busos bagencs ja havien tornat als municipis d'on havien sortit. Els responsables de l'ANC del Bages i el Moianès agraeixen les persones que ahir van decidir participar en l'acte, que va tenir Carles Puigdemont com a protagonista, i lamenten que hi haguessin autocars que no poguessin accedir a la ciutat.