El vicepresident segon del Govern espanyol i líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, va afirmar ahir que va viure «amb total normalitat democràtica» l' escrache a la Universitat Complutense de Madrid i va defensar que va donar la cara davant dels que van increpar-lo.

El ministre de Drets Socials i Agenda 2030 va fer aquestes declaracions després qu un grup de joves pertanyents al col·lectiu Front Obrer interrompés l'acte en què participava a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia a el crit de «fora ven obrers de la universitat».

«Crec que quan un responsable polític va a una facultat i li interpel·len ha de donar la cara i respondre. I crec modestament que ho hem fet», va explicar el vicepresident segon de l'Executiu espanyol, que va demanar als organitzadors de l'acte que cedissin un micròfon als joves que protestaven perquè prenguessin la paraula i poder escoltar les seves demandes. Després d'un breu debat, van optar per abandonar la sala d'actes.

Poc després, el ministre de Drets Socials va insistir en aquesta mateixa idea en un missatge al seu compte personal de Twitter. «Qualsevol que vagi a la universitat, i més si té responsabilitats polítiques, ha d'escoltar. Per desgràcia no han volgut dialogar», va lamentar.

El líder d'Unides Podem va participar ahir en el debat «Reaccionarisme i feixisme al segle XXI», que va mantenir amb l'exvicepresident de Bolívia Álvaro García Linera a la Facultat de Polítiques de Campus de Somoguas de la Universitat Complutense.