Almenys un migrant ha mort i cinc més han resultat ferits per la repressió de les forces de seguretat gregues a la frontera entre Grècia i Turquia, on s'han registrat càrregues amb gasos lacrimògens, segons l'oficina de governador de la regió turca d'Edirne.

Les imatges de les cadenes de televisió gregues han mostrat els agents llançant pots de gasos lacrimògens a la tanca fronterera, una actuació que s'ha repetit amb certa freqüència en els últims dies per impedir els intents dels migrants d'arribar a territori grec des de Turquia. Les autoritats d'Edirne afirmen que ha estat en aquest escenari on ha mort almenys una persona, si bé per part grega no s'ha informat de cap balanç sobre danys personals. Atenes ja va desmentir aquesta setmana la mort d'una altra persona en circumstàncies similars.

També s'ha pogut veure llançaments de pots de gasos lacrimògens des de l'altre costat de la frontera tot i que no està clar qui els ha realitzat.

Segons fonts gregues, uns 12.500 migrants s'han concentrat a la frontera, a la regió d'Evros, al nord-est de Grècia, i la Marina grega ha desplegat un buc a Lesbos per atendre els migrants que acaben d'arribar i traslladar-los a un campament al continent.

Des del campament, les autoritats gregues deportaran els migrants als seus països d'origen, segons ha explicat a DPA un oficial de la Guàrdia Costera a Lesbos. Els migrants que estan arribant són detinguts i, posteriorment, traslladats i deportats.