El Govern italià prohibirà les entrades i sortides de la regió septentrional de la Llombardia i 11 províncies pròximes més com una de les noves mesures per limitar la difusió del coronavirus, que ja ha causat 233 morts i 5.061 infectats en tot el país. Aquesta mesura aïllarà el motor econòmic italià i s'estima que pot afectar uns 16 milions de persones. El tancament de les 12 províncies s'estableix en un decret que van filtrar els mitjans de comunicació italians. Les altres províncies que s'han convertit en «zona vermella» són Mòdena, Parma, Piacenza, Reggio de l'Emília, Rímini, Pesaro, Urbino, Venècia, Pàdua, Treviso, Asti i Alessandria.

El decret també estableix el tancament de tots els gimnasos, piscines i centres termals a les àrees recentment esmentades, així com museus, centres culturals i estacions d'esquí. Els centres comercials italians hauran d'estar tancats els caps de setmana i també s'estén la clausura dels col·legis fins al 3 d'abril.

Se suspenen, a més, tots els esdeveniments, tant en llocs públics o privats, inclosos els de naturalesa cultural, recreativa, esportiva i religiosa i per tant es cancel·len les cerimònies de casaments civils i religioses i els funerals. Mentre que es mantenen oberts els restaurants i bars, amb l'obligació de mantenir la distància de seguretat d'un metre entre les persones.

L'aïllament d'aquestes zones se sumarà a la dels deu municipis llombards i el poble de Vo Euganeo (a la veïna regió del Vèneto), on prop de 50.000 persones estan en quarantena des de fa 15 dies.

Aquestes mesures que el Govern italià ha establert contra el virus s'han fet necessàries, ja que la lliure circulació de persones ha portat al fet que es registressin casos a tota Itàlia, i fins i tot a la resta d'Europa a causa de persones que havien estat en les zones considerades focus de l'epidèmia del nou coronavirus a Itàlia.

Quatre casos a Catalunya

A Catalunya es va donar a conèixer ahir quatre nous casos de coronavirus, que eleven la xifra d'afectats a 50 persones. Un dels infectat a l'hora del tancament de l'edició encara no havia estat confirmat oficialment. Tanmateix, Ràdio Sabadell apuntava que es tracta d'un treballador de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. El mitjà afirma que és un treballador dels serveis no assistencials i que s'han confinat a casa 20 treballadors del centre.