Inés Arrimadas ha guanyat les primàries de Ciutadans (Cs) a la presidència del partit amb el 76,91% dels suports. Arrimadas assumeix el relleu d'Albert Rivera, que va deixar el càrrec l'endemà de les eleccions generals del 10-N. La nova presidenta de Ciutadans ha rebut 9.481 vots, mentre que la candidatura de Francisco Igea, s'ha quedat amb 2.752 (22,32%). Per la seva part, Ximo Aparici, tan sols ha tingut 94 vots (0,74%).

Segons ha informat Ciutadans, en un comunicat, la participació en aquest procés de primàries ha augmentat en més de 25 punts respecte a l'anterior, celebrat el 2017. Han votat 12.328 vots i un 59,5% dels afilats, d'un cens total de 20.713. El vot telemàtic ha estat l'opció pel 58,41% dels militants, mentre que la votació presencial en urna ha estat triada per l'1,11% del total.

"Treballarem sense descans"

Minuts després de coneixes els resultats, Arrimadas ha volgut agrair al seu compte de Twitter el suport. "Seré la presidenta de tots els militants i treballarem sense descans perquè junts retornem la il·lusió a milions d'espanyols", ha piulat.

El seu contrincant, Francisco Igea, ha volgut felicitar-la a les xarxes socials i ha assegurat que a partir d'ara "toca treballa per oferir als espanyols un partit que superi la dinàmica de trinxeres". "Units i endavant",