La companyia Alitalia suspendrà des d'avui tots els seus vols internacionals des dels aeroports de Milà i només continuarà operant els nacionals des de Milà Linate, però amb una reducció de les freqüències, va anunciar en un comunicat. La decisió està provocada pel decret aprovat ahir pel Govern italià per lluitar contra l'expansió del coronavirus i que inclou la capital llombarda en la «zona vermella» d'aïllament que abasta tota la Llombardia i 14 províncies més del nord.

«Des del 9 de març, l'aerolínia italiana suspendrà tots els vols nacionals i internacionals cap a i des de l'aeroport de Milà Malpensa. L'últim servei d'Alitalia cap a l'aeroport de Milà Malpensa serà el vol AZ 605 des de Nova York que aterrarà a Malpensa a les 10.40 avui», va assenyalar la nota.

La companyia assegura que durant el període indicat pel decret, és a dir fins al 3 d'abril, Alitalia «només operarà connexions nacionals des de Milà Linate, amb una reducció en les freqüències de les rutes servides, mentre que les destinacions internacionals seran accessibles amb vols a través de Roma». L'aerolínia continuarà operant vols entre Venècia i Roma en totes dues direccions, encara que amb menys freqüències que habitualment.

Tot i això, ahir avions i trens van seguir circulant a Itàlia, on va regnar confusió entorn del decret aprovat pel Govern per frenar el coronavirus. Els trens entre Roma i Milà, capital de la regió de la Llombardia, inclosa en la «zona vermella», van continuar circulant, igual que els vols entre totes dues ciutats.

A l'estació de Termini, a la capital italiana, van continuar arribant els trens de Milà i també sortint cap a aquesta destinació, el que va generar certa confusió entre els ciutadans italians.