Dos militars nord-americans van morir diumenge durant una operació contra el grup gihadista Estat Islàmic al centre de l'Iraq, segons va anunciar ahir la coalició internacional.

«Dos militars van morir a les mans de forces enemigues quan assessoraven i acompanyaven a les forces de seguretat iraquianes en una missió per a eliminar un bastió terrorista d'Estat Islàmic en una zona muntanyenca en el nord de l'Iraq», va dir.

La coalició va assenyalar en el seu comunicat que la identificació de les víctimes tindrà lloc una vegada siguin notificats els seus familiars, tal com contemplen les polítiques del Departament de Defensa dels Estats Units.

Durant la jornada, les autoritats iraquianes van anunciar la mort de 25 presumptes membres d'Estat Islàmic, així com la destrucció de nou túnels i un campament d'entrenament a les muntanyes de Qara Choq, al sud de la localitat de Majmur (nord).

Així, va detallar que l'operació va ser duta a terme en l'àrea e Al Januka i que va estar coordinada amb la coalició internacional, si bé no va pronunciar-se sobre si hi va haver baixes entre les forces internacionals, segons ha informat l'agencia iraquiana de notícies NINA.