La Fundació Althaia de Manresa ha suspès totes les activitats formatives i jornades que havia programat durant els mesos de març i abril, i també les pràctiques que els alumnes fan als centres sanitaris de la fundació, inclosos els estudiants de la facultat de Medicina de la UVic-UCC. Tot a causa del coronavirus. El campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya també va fer públic ahir que anul·lava les pràctiques dels estudiants de ciències de la salut, bàsicament els d'infermeria. Tot a causa del coronavirus.

Els diferents centres que gestiona Althaia tenen alumnes tant de cicles de formació com del grau de Medicina -en aquest cas de la UVic-UCC i de la Universitat Internacional de Catalunya- i també de màsters. Actualment uns 190 estudiants feien pràctiques a l'Hospital de Sant Joan de Déu, Centre Hospitalari, Clínica de Sant Josep i els centres de primària de les Bases i el del Barri Antic.

Pel que fa a les activitats formatives n'ha suspès quatre. Una és la Jornada de Geriatria que organitza conjuntament amb Sant Andreu Salut i l'Institut Català de la Salut (ICS). També s'han ajornat trobades professionals de Neurologia, Cardiologia i Traumatologia previstes per als pròximes dies, així com sessions informatives internes a les quals havien d'assistir nombrosos professionals. Althaia també ha suspès les activitats dels voluntaris.

Per altra banda, els alumnes de tercer d'Infermeria del campus Manresa de la UVic-UCC, que són els que aquests dies feien pràctiques, també s'han quedat sense. La decisió es va prendre ahir atetent l'evolució de la infecció. Les pràctiques dels estudiants d'infermeria són rotatòries. Les fan alumnes de tots els cursos, des de primer fins a l'últim curs, quart. Ara, però, eren els de tercer els que les feien.

A l'Escola Joviat de Manresa també s'han vist obligats a suspendre les pràctiques dels estudiants que fan algun cicle relacionat amb l'àmbit de la salut. Afecta uns 150 alumnes. A això s'hi ha afegit una resolució de la Generalitat que prohibeix als professionals sanitaris que imparteixen aquests classes fer de professors mentre duri la situació. Segons fonts de l'escola, «momentàniament s'haurà d'anul·lar algun curs». El mateix passa a l'institut Guillem Catà de Manresa.