E l brot de coronavirus sorgit a Igualada ha posat en alerta la població de la capital de l'Anoia. Malgrat aquest fet, l'hospital ahir funcionava amb aparent normalitat, tot i que sí que es podien veure gent entrant i sortint de l'edifici amb màscara o tapant-se la boca.

La sala d'espera d'urgències i del CAP Igualada Nord estaven bastant plenes i moltes de les persones que hi havia portaven una màscara que els havia facilitat el mateix hospital, tot i que es tractava de màscares quirúrgiques, menys eficaces a l'hora d'evitar el contagi del virus.

Segons ha pogut saber Regió7 després de parlar amb un treballador del centre, els professionals estan preocupats perquè es tracta d'una situació complicada i, tot i que segueixin el protocol, sempre hi ha la possibilitat que acabin contraient la malaltia si tenen contacte amb un pacient que sigui portador del virus.

Precisament ahir al migdia es va poder veure un grup d'una quinzena de treballadors de l'hospital amb màscara en una de les entrades de l'edifici que es disposaven a fer-se unes proves que ells mateixos van qualificar de rutinàries.

Les farmàcies, per la seva banda, continuen escasses de màscares i de gels desinfectants. Així ho va explicar Josep Esteve, de la Farmàcia J. Esteve, tot i que va voler remarcar que, encara que la gent està preocupada, «s'està creant massa alarmisme».