En nom dels quatre municipis afectats pel confinament anunciat ahir, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va assegurar que els ciutadans de la conca d'Òdena tindran accés als serveis bàsics. Ho va dir just després que que la Generalitat anunciés la prohibició d'entrar i sortir d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, unes poblacions amb qui es va mostrar confiat que afrontaran la mesura de la millor manera possible perquè es tracta de ciutats «madures». Va recordar que es deixarà sortir de l'àrea que formen aquests quatre municipis els habitants que tinguin visites mèdiques inajornables.

D'aquesta manera, Castells va voler llençar un missatge un tranquil·litat a la població, i va assegurar que en cap cas «no faltaran els subministraments bàsics», en referència, entre d'altres, als «serveis mèdics, de farmàcia i l'alimentació».

Castells va assenyalar que encara que la mesura de confinament sembli «extraordinària», s'ha decidit gestionar la situació així perquè es considera que és la millor manera per evitar el ràpid contagi de la malaltia. Marc Castells va demanar «comprensió» als ciutadans i va destacar que a països com Dinamarca o Noruega han confinat el país, i va reblar que es tracta de «decisions que prenen les societats i els governs madurs». L'objectiu, segons Castells, és protegir la comunitat i això passa «per protegir-se primer a un mateix».

El portaveu dels alcaldes dels quatre municipis de la Conca d'Òdena afectats per la mesura va destacar que el coronavirus «no és cap broma» i va recordar que ja ha causat la mort de tres persones a la ciutat d'Igualada, a banda de les gairebé seixanta d'infectades segons les darreres dades fetes públiques ahir.

Castells va demanar a la ciutadania que sigui conscient que s'està enfrontant a una «amenaça important, però malgrat això, també s'ha de tenir en compte que els positius no presenten simptomatologia o la que presenten és molt lleu». Com es va fer des del Govern, Castells va recomanar a la ciutadania que es mogui «el menor possible» i si cal anul·lar desplaçaments.