L'exdelegat del Govern espa-nyol a Catalunya Enric Millo considera «condemnada totalment al fracàs» la taula de diàleg sobre Catalunya que la Generalitat i el Govern de Pedro Sánchez han posat en marxa, ja que els independentistes «no tenen cap interès a respectar ni complir» les «regles de joc» democràtiques.

En una entrevista a Efe, Millo, que acaba de publicar el llibre El derecho a saber la verdad. El testimonio del delegado del Gobierno en la Cataluña del 155 (Península), va mostrar-se molt escèptic en relació amb la taula de negociació que va celebrar el dia 26 de febrer a la Moncloa la seva primera reunió de treball. Segons Millo, aquesta taula de diàleg «no té possibilitats d'èxit, perquè no es donen els dos principis fonamentals» perquè pugui resultar fructífera.

En primer lloc, va destacar, el Govern de Sánchez no hauria de renegar del suport que el PSOE va prestar l'octubre del 2017 a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució «en defensa de la democràcia i de la llei».

L'Executiu del PSOE i Podem, segons Millo, «no s'hauria de moure d'aquí ni alimentar expectatives que sap perfectament que no es poden complir, perquè generen confusió i embolic».

En segon lloc, segons va remarcar Millo, en aquesta taula participen «persones que segueixen sense reconèixer que ho van fer malament» en impulsar el referèndum unilateral de l'1-O i la posterior declaració unilateral d'independència.