L'Ajuntament de Solsona ha suspès el mercat del divendres i tanca els equipaments públics com a mesura de prevenció del coronavirus. La biblioteca Carles Morató tanca almenys fins al dia 26, el complex poliesportiu manté els entrenaments a porta tancada i l'Escola Municipal de Música continua l'activitat. El mercat setmanal se suspèn almenys els divendres 13 i 20, però es manté el del dimarts.

L'Ajuntament també ha ordenat anul·lar les activitats de la gent gran organitzades pel consistori. I en cas de defuncions, es recomana l'ús del tanatori estrictament als familiars de les persones difuntes i evitar el contacte físic.

Les mesures de Solsona es prenen d'acord amb les mesures de prevenció aprovades pel Govern de la Generalitat ahir. L'Ajuntament de Solsona, mitjançant un decret d'Alcaldia, va adoptar les mesures de caràcter local. Malgrat que fins ahir no hi havia cap cas confirmat de la malaltia a la ciutat, es demana extremar les precaucions.

Les mesures que s'apliquen almenys fins al dia 26 d'aquest mes, esttan subjectes a revisions en funció de com evolucioni la situació.

Pel que fa a activitats organitzades per l'Ajuntament, se suspèn l'extraescolar de cuina, «Petits xefs», i la programació adreçada a la gent gran, un col·lectiu considerat de risc. En aquests casos, segons fonts del mateix ajuntament, es compensaran les sessions ajornades o s'ajustarà el cobrament del rebut. També se suspenen els balls de la gent gran del Casal Cívic (equipament tancat almenys fins al dia 29).

Es mantenen les proves de nivell dels exàmens de Cambridge programades per dissabte a l'escola Setelsis, mentre Educació no aconsellin el contrari, i també els assajos que es duen a terme a la Sala Polivalent.